Contact informatie:


Praktijk Vica

Kerkepad 28 B

1619 AE Andijk


06-33753244

info@praktijkvica.nl

KVK nr: 68205287

Praktijk Vica © all rights reserved

Webdesign Hartendorp Fotografie

Meer informatie of een afspraak maken?

Home

De paarden


Praktijk Vica is het thuis van een kudde fantastische paarden. Geen een van onze vier paarden is hetzelfde. Niet van buiten en niet van binnen. Het is een prachtig gezelschap bij elkaar. Ieder met zijn eigen unieke karakter en talenten. Al onze paarden zijn goed gesocialiseerd en mensgericht. Wij zien onze paarden als onze waardevolle collega’s. We stellen ze graag aan je voor!

Vica


Vica is een elegante en krachtige schimmelmerrie. Vica heeft een Friese vader. Wat haar moeder voor paardje is geweest, zal altijd gissen blijven. Het bedrijf is natuurlijk naar haar vernoemd. Dit omdat Vica symbool staat voor veel mooie dingen. Ze is een waar voorbeeld voor iedereen die in zijn eigen kracht wilt leren staan. Vica was het eerste paard van Nienke. Ze is destijds zorgvuldig uitgezocht. Zo rustig en bescheiden als Vica toen was, zo vol vuur en eigenzinnigheid is ze nu. Ze heeft zich ontpopt tot een prachtige merrie met een sterk karakter. Vica is door haar sterke karakter een fantastisch coachpaard. Ze weet tijdens het coachen altijd de gevoelige snaar te raken. Soms heel duidelijk en soms juist heel subtiel. Feilloos weet ze af te stemmen op wat nodig is. Geboren en getogen in een wilde kudde maakt haar tot een goed gesocialiseerd paard. Ze heeft dan ook een belangrijke functie in het bijeenhouden van de kudde. Met haar mooie zwarte kraalogen bekijkt Vica de wereld op een manier zoals dit voor haar logisch is.

Marnix


Marnix is een mooie bonte jonge ruin. Marnix is in 2014 door Nienke gekocht als maatje voor Vica, toen deze ging verhuizen naar de eigen locatie aan het Kerkepad. Vanaf het eerste moment was het liefde op het eerste gezicht tussen Nienke en Marnix. Inmiddels is hij volledig uitgegroeid, beter gesocialiseerd en daarmee klaar voor zijn toekomst als coachpaard en trainingspaard van Nienke. Marnix heeft een eigengereid karakter maar beschikt ook over een gevoelige kant. Je kunt heel zacht met hem communiceren. Marnix is een echte knuffelkont. Het leven is voor Marnix één groot feest. Hij volgt gewoon zijn hart. Met zijn ontwapende karakter weet hij het innerlijke kind tijdens het coachen bij mensen te raken. Als coachpaard doet Marnix graag het maximale met zo min mogelijk inspanning. Iedere dag opnieuw zal Marnix kijken of het onmogelijke toch mogelijk is. Dat is zijn aard. Prachtig vind je ook niet?

Flame


Flame wordt ook wel kleine Flame genoemd. Ze is namelijk de kleinste van het stel. Ze is als derde in de kudde gekomen. Flame is een bijzondere merrie. Klein van buiten maar zeer groots van binnen. Flame is een karaktervol paardje dat goed weet wat ze wilt en wat ze niet wilt. Ze is altijd duidelijk en laat niet over zich heen lopen. Dat maakt dat ze goed kan coachen. Toch is Flame ook een hele zachte en contactuele merrie. Wanneer Flame ervoor kiest om in verbinding te komen met de mens, is dit een liefdevolle en hartverwarmende ervaring. Zo vinnig als ze soms kan zijn, zo snel is ze ook onder de indruk van alles om zich heen. Maar als je rustig met haar doet, is ze tot grootse dingen in staat.

Trots, eigenzinnig, zorgzaam, krachtig, gevoelig, speels, dapper

Slim, snel, vrolijk, sterk, hartverwarmend, leergierig, knuffelig


Vurig, lief, avontuurlijk, gevoelig, afwachtend


Black


Black komt uit Drenthe en is de oudste van het stel. Black is een prachtige grote zwarte shetlander. Black is hier gekomen om de groep in balans te brengen. Er miste namelijk iets, en dat was Black. Door Black vond Vica een vast vriendje, kon Marnix met een andere man spelen en kreeg Flame wat meer rust. Black is echt een typisch aardepaardje; gek op eten en lekker rond. Zo geaard en in balans als hij meestal is, zo snel kan hij ook van slag zijn. Hij oogt vaak rustig, maar is snel zorgelijk van binnen. Zeker wanneer hij merkt dat de mens het ook even niet weet. Black laat het goed aan je zien wanneer hij zich gespannen voelt. In het coachen is hij sensitief, heel duidelijk en welwillend van aard. Hij heeft een groot hart voor de mensen die hij mag coachen. Hij gaat zo op in zijn rol als coachpaard, dat hij soms tegen zichzelf beschermd moet worden. Het spreekwoord “stille wateren hebben diepe gronden” is Black op zijn lijf geschreven. Een prachtig mooi ventje die je elke dag weer even stil doet staan.

Mooi, rustig, gevoelig, dromerig, knuffelig, verrassend