Contact informatie:


Praktijk Vica

Kerkepad 28 B

1619 AE Andijk


06-33753244

info@praktijkvica.nl

KVK nr: 68205287

Praktijk Vica © all rights reserved

Webdesign Hartendorp Fotografie

Meer informatie of een afspraak maken?

Home

Over mij


Ik ben Nienke. Geboren in de herfst van 1989 en opgegroeid in Enkhuizen. Hieronder zal ik vertellen hoe Praktijk Vica zich ontwikkeld heeft en wat mijn persoonlijke verhaal daarin is.


Van jongs af aan was ik een paardenmeisje in hart en nieren. Het gelukkigste moment in de week waren de lange zaterdagen op de manege. Na de middelbare school besloot ik na wat rondzwerven pedagogiek te gaan studeren. Tijdens mijn studie kwamen er verschillende paarden op mijn pad. Ik groeide als mens enorm van het samenzijn met deze paarden. Vanuit dit samenzijn heb ik mij verdiept in verschillende trainings- en omgangsmethodes voor paarden. Ik heb zo door de jaren heen een eigen visie ontwikkeld over het omgaan met paarden.
Tijdens het laatste jaar van mijn studie Pedagogiek kocht ik mijn eerste eigen paard genaamd Vica. Wat was ik trots en blij met mijn meisje! Maar wat was het soms lastig om samen iets op te bouwen. Ik moest veel loslaten en dingen in een ander perspectief leren plaatsen.


Na mijn studie pedagogiek was ik er van overtuigd dat paarden een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Gaandeweg ontstond het serieuze idee om het werken met mensen aan de paarden te verbinden.


Na een aantal jaar in de jeugdzorg te hebben gewerkt, wilde ik dit idee verder vorm gaan geven. Ik zou alles laten samenkomen en een eigen praktijk gaan beginnen. Tevens wilde ik een plek creëren waar Vica zich thuis zou voelen. Ik wilde haar graag een natuurlijke huisvesting geven. Dat zou goed bij haar passen.


Samen met mijn vriend Remco besloten we daarop een eigen locatie neer te zetten. Niet veel later kon Vica verhuizen naar haar prachtige plek en kreeg er twee (en later drie) vriendjes bij. Alles stond in het teken van het creëren van een fijne plek voor de paarden.


Mijn werk in de jeugdzorg ging in die tijd nog even door. Ondertussen was ik bezig om mezelf te professionaliseren door verschillende opleidingen te volgen. Mijn opleiding tot paardencoach heb ik gevolgd aan het Educatief Centrum de Keulseweg. Een erkende opleiding waar ik een goed gevoel bij had. Dit goede gevoel werd gedurende de opleiding bevestigd. Inmiddels kan ik terug kijken op een leerzame maar intensieve tijd aan de Keulseweg. Zo werd stap voor stap Praktijk Vica een feit!Gevolgde opleidingen/ cursussen:


- Universitaire propedeuse Pedagogische wetenschappen aan de VU.


- HBO Pedagogiek aan de Inholland te Amsterdam, afgestudeerd pedagoog


- Together to get there. Cursus om groepen te verbinden en te coachen


- Opleiding tot Kindercoach HBO niveau vanuit het Civas


- Opleiding tot Equine Assisted Coach vanuit het educatief centrum Keulseweg

Praktijk Vica is vernoemd naar mijn bijzondere merrie Vica. Vica symboliseert de kracht die wij allemaal in ons hebben en soms weer even mogen herontdekken. Laat de paarden je uitdagen om net als Vica in je eigen unieke kracht te gaan staan. Daar draag ik als bevlogen coach graag mijn steentje aan bij. Wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen op onze fijne plek.


Ik kijk ernaar uit!


Warme groet, 

Nienke en de paarden


Ondanks dat ik nog jong ben, heb ik al aardig wat hobbels moeten nemen.


Al vanaf de middelbare school heb ik mezelf voorbij gerend en een groot deel van de tijd op de automatische piloot geleefd. Eenmaal begonnen aan mijn opleiding pedagogiek kreeg ik last van angsten en burn-out gevoelens. Mijn lichaam ging zoveel pijn doen dat het duidelijk werd dat er iets moest veranderen. Laagje voor laagje heb ik schilletjes van mezelf moeten afpellen. Dit tijdens therapiesessies, trainingen en opleidingen. Mijn patronen werden mij steeds duidelijker. Er kwam meer bewustwording. De paarden waren voor mij hierbij een bron van steun en inzicht. Zo ging ik op zoek naar mijzelf. Een zoektocht die een leven lang duurt en gepaard gaat met ups en downs.


Ik heb inmiddels geleerd om de signalen van mijn lichaam te herkennen en serieus te nemen. Om niet altijd vast te houden maar ook los te laten. Ik kan nu ruimte geven aan mijn emoties en heb rust gevonden ten aanzien van mijn eigen levensverhaal. Mijn kwetsbaarheid is nu een kracht. Ik gebruik mijn levenservaring in mijn beroep als paardencoach.


Ik geloof in het goede van ieder mens. Iedereen handelt altijd vanuit een goede intentie. Dit maakt het mogelijk om vanuit een oordeelloze houding nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Als coach vind ik contact belangrijk. Ik ben daarnaast rustig en begripvol van aard. Krachtig en zacht in één. Dat jij je op je gemak voelt is voor mij belangrijk. Ik ben een echt gevoelsmens en zeer sensitief en hooggevoelig. Ik kan daardoor goed afstemmen op jou. Emoties zijn er om te uitten en humor is er om te relativeren. Het mag er beiden zijn. Ik geloof in positief denken. Jij bent de sleutel tot je eigen succes. Niemand anders kan het voor je doen. Die gedachte is wellicht eng maar geeft ook kracht. De interactie tussen mens en paard vind ik fascinerend. Het begeleiden van deze interactie vind ik het mooiste wat er is.”