Contact informatie:


Praktijk Vica

Kerkepad 28 B

1619 AE Andijk


06-33753244

info@praktijkvica.nl

KVK nr: 68205287

Praktijk Vica © all rights reserved

Webdesign Hartendorp Fotografie

Meer informatie of een afspraak maken?

Home

Voor veel kinderen is het aangaan en onderhouden van contact iets vanzelfsprekends. Het hebben van fijn en prettig contact met anderen is van groot belang voor het goed kunnen functioneren op school en thuis. Jezelf omringen met leeftijdsgenootjes zorgt voor zelfvertrouwen en geeft het kind mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Het draagt bij aan het opbouwen van een eigen en sterke identiteit. Dit maakt het thema contact zo enorm belangrijk en waardevol. Vertrouwen hebben in eigen contactuele vaardigheden zorgt ervoor dat het kind makkelijker contact aan kan gaan en in stand kan houden. Iets waar het kind een levenlang van profiteert en op verder kan bouwen.


Het ervaren van goed contact met anderen begint met het in contact staan met jezelf. Het kind moet kunnen voelen en aangeven “wat wil ik” en “wat is voor mij prettig”. Vanuit daar is het belangrijk dat het kind kan afstemmen op de ander “wat wil de ander” en “wat is voor de ander prettig”. Niet bij alle kinderen gaat dit even makkelijk en soepel. Daarom organiseert Praktijk Vica deze waardevolle sociale vaardigheidstraining “In contact met pony’s” voor kinderen van 7-9 jaar. Want alles begint met contact!Sociale vaardigheidstraining

Voor wie?


Sommige kinderen maken uit zichzelf moeizaam contact met anderen, of kunnen geen prettig contact onderhouden. Dit kan vele redenen hebben. Problemen rondom het thema contact kunnen zich op verschillende manieren uitten:


De kinderen ontvangen naar aanleiding van deze training een mooi verhaal. In dit verhaal is de inhoud van de training op een speelse wijze beschreven. Het verhaal gaat over Pip en de wijze lessen die zij leerde van de pony's. Zo kan het kind thuis op een leuke manier de lessen uit de training nog eens doornemen. Ouders worden op die manier bij de training betrokken. Wat belangrijk is voor een succesvolle leerervaring van het kind. Na afloop van de training ontvangen de kinderen een mooi diploma!


Tijdens de drie bijeenkomsten wordt er gewerkt in de buurt van of met de pony’s. De pony’s reageren op het gedrag, gevoel en de gedachten van het kind. Ander gedrag en nieuwe gedachten leveren een andere feedback op van de pony. Hierdoor kunnen de kinderen direct ervaren wat de invloed hiervan is op de ander. Daarnaast kennen de pony’s van nature duidelijke afspraken over een aantal zaken. Denk daarbij aan een duidelijke rolverdeling, grenzen en samenwerking. Zij maken de kinderen hiervan bewust. Dit biedt kansen om beter te leren omgaan met deze aspecten. Kinderen kunnen op die manier op een veilige en laagdrempelige manier groeien en ontwikkelen.


Werkwijze


De training bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. De kinderen werken in groepjes van twee kinderen. De training wordt gegeven door een gecertificeerd paardencoach. Opgeven voor deze training kan na het vrijblijvende kennismakingsgesprek met Praktijk Vica. Kijk voor de data van deze training in de agenda van Praktijk Vica of informeer bij ons wanneer deze training van start gaat.Inhoud van de training


In deze driedaagse training leren kinderen alles over contact maken en onderhouden. Thema’s die we bespreken zijn onder andere:


Terug naar overzicht

"Ontdek wat je van de pony's kunt leren over contact"