Contact informatie:


Praktijk Vica

Kerkepad 28 B

1619 AE Andijk


06-33753244

info@praktijkvica.nl

KVK nr: 68205287

Praktijk Vica © all rights reserved

Webdesign Hartendorp Fotografie

Meer informatie of een afspraak maken?

Home

Wat is coaching


Wanneer je op persoonlijk gebied vastloopt of vragen hebt, kun je besluiten om naar een coach te gaan. Het volgen van coaching geeft mogelijkheden tot zelfontwikkeling in de door jouw gewenste richting. Coaching onderscheidt zich van therapie door het kortdurende karakter en de gerichtheid op het vinden van eigen oplossingen.


Rol van de coach


De rol van de coach is er een van onderzoeker en observator.

De verantwoordelijkheid voor het dragen en verdiepen van het eigen proces ligt bij jezelf. Van de coach mag je daarin betrokkenheid, enthousiasme en professie verwachten om dit proces zo goed mogelijk te begeleiden.


Kindercoaching als vak apart


Het coachen van kinderen is wezenlijk anders dan het coachen van volwassenen. De coach draagt bij kinderen een belangrijke verantwoordelijkheid voor het proces van het kind. Daar waar volwassenen alle ruimte krijgen, nemen we kinderen bij de hand. Om vanuit daar het kind te helpen het weer alleen te doen.


Daarnaast wordt er in de kindercoaching gebruik gemaakt van een breed scala aan creatieve aanvullende methodieken. Denk daarbij aan het inzetten van eigenwijskaartjes, het kinderkwaliteitenspel, behoeftekaartjes en emotiekaarten. Het gaat bij de kindercoaching om het spelenderwijs groeien en ontwikkelen bij de paarden. In een ongedwongen en veilige sfeer.

Kinderen

Terug naar overzicht

Onze manier van coachen kent de volgende eigenschappen:

We werken met de paarden in de buitenlucht


Op zoek naar jouw oplossingen en mogelijkheden


Met het paard steeds opnieuw ervaren wat er is


In het hier en nu kijken naar wat aandacht behoeft


Samen met de coach op zoek naar betekenis


Jouw inzichten staan centraal. Het is niet aan de coach om dingen voor jou op te lossen of in te vullen. Je krijgt ruimte om je eigen kracht, oplossingen en antwoorden te vinden. Er is daardoor gelijkwaardigheid tussen jou en de coach.